Blog: “Luister je wel naar mij!?”

Blog foto luisteren naar je kind
Luisteren

Kinderen hebben het al vaak gehoord, een vraag met een besliste en strenge toon. Maar van binnen denken ze zo vaak: Maar luister je wel naar míj? En ze hebben gelijk. Hoewel kinderen de reputatie hebben niet naar volwassenen te luisteren, is het omgekeerde ook het geval. Volwassenen luisteren vaak niet naar wat kinderen zeggen. De vraag van de volwassene is echter doorgaans een vraag naar gehoorzaamheid, die van een kind een vraag zodat er naar zijn of haar verhaal geluisterd wordt…..

Een heel belangrijk aspect van Kindercoaching is luisteren, wat vertelt een kind nu eigenlijk. Niet gelijk antwoord geven en een kind uit laten praten is al heel belangrijk. Als je goed kan luisteren hoor je steeds meer mooie verhalen.

Benieuwd hoe ik je kan helpen? Neem vrijblijvend contact met mij op!