Nieuw: training "Ik ben de baas! Overwin je faalangst"

Mijn Praktijkruimte

Faalangst kan een groot probleem zijn voor je kind, het is een vervelend gevoel en het belemmert de ontwikkeling. Speciaal voor die kinderen heb ik deze training ontwikkelt. In een kleine groep motiveer ik de kinderen en gaan we in 3 sessies van faalangst naar zelfvertrouwen.

  • Training: Ik ben de baas! Overwin je faalangst
  • Leeftijden: 5 tot 10 jaar
  • Wanneer: Woensdagmiddag 7, 14 & 21 maart van 14.00 – 15.00 
  • Kosten: €75 totaal per kind

Ik geef de training in mijn eigen praktijkruimte in Heerhugowaard, die tijdens de training is aangepast zodat de kinderen kunnen zitten en aan tafel eventueel kunnen tekenen. Ik vind het belangrijk dat er bewegingsvrijheid is. We hoeven niet een uur lang stil te zitten. Er is altijd voldoende drinken aanwezig en daarbij is een koek of cracker ook best lekker! Dat mogen de kinderen gewoon zelf pakken.

GEEF JE NU OP VOOR DE TRAINING

Wat kun je verwachten van de training?

3 Sessies

In 3 gezellige, resultaatgerichte sessies van faalaangst naar zelfvertrouwen!

Kleine groep

Met een kleine groep werken we samen, stimuleer ik de kinderen en versterken zij elkaar

Leuke opdrachten

We doen elke sessie een leuke opdracht die direct bijdraagt aan het zelfvertrouwen

Laagdrempelig

De training is laagdrempelig, geen moeilijke opdrachten maar wel resultaatgericht. De insteek is altijd positief en de sfeer gezellig.

Faalangst, wat is dat nu eigenlijk?

Faalangst is het vervelende gevoel om iets niet goed te doen. Je bent bang om te falen. Als je angstig bent, voel je dat in je lijf. Denk eens goed na, wat voel jij als je angstig bent?

Je bent niet de enige met faalangst! Uit onderzoek is gebleken dat 10% van de schoolgaande jeugd er last van heeft. Reken maar eens uit hoeveel kinderen in jouw klas ongeveer last hebben van faalangst... Gelukkig is er veel aan te doen. De faalangst van de meeste jongeren neemt af na het volgen van een faalangst-training.

Faalangst kan een grote stempel drukken op het plezier om naar school te gaan. Op school wordt je bijna dagelijks beoordeeld en geconfronteerd met (test) situaties waarin je het moeilijk kan krijgen.

Hoe herken je faalangst?

Faalangst gaat gepaard met allerlei lichamelijke en psychische signalen. Bijvoorbeeld het vooruitzicht op een test kan de volgende lichamelijk reacties oproepen:

  • Duizeligheid;
  • Misselijkheid;
  • Gevoel flauw te vallen;
  • Trillen;
  • Zweten;
  • Bonzend hart

Tijdens de training "Ik ben de baas!" gaan we door middel van een aantal leuke opdrachten je kind van de faalangst af helpen.  Ik werk met op maat gemaakte werkbladen / opdrachten die resultaatgericht zijn. Soms lijkt het alsof gevoelens een loopje met je nemen, aan het einde van deze training ben jij weer de baas over je gevoelens. En kan je beter omgaan met de faalangst.

Geef je nu op via info@ziezo-kindercoach.nl of via het contactformulier

Programma

1e bijeenkomst

Tijdens de eerste bijeenkomst gaan we allereerst elkaar een klein beetje beter leren kennen. Dat hoeft niet per se met een voorstelrondje, dat gaan we op een veel leukere manier doen, bijvoorbeeld: Spinnenweb!

Alle kinderen gaan in een kring zitten en één voor één noemt iemand zijn/haar naam. Daarna begint het spelletje. Eén kind krijgt een bolletje wol, houdt het draadje vast, noemt een naam van iemand uit de kring en gooit het bolletje wol naar diegene. Het tweede kind houdt dan het draadje vast, noemt een andere naam en gooit de bol naar dat kind. Zo gaat het door totdat de laatste uit de kring het bolletje wol heeft gevangen en er een groot spinnenweb is ontstaat.

Ik geef een stukje uitleg over wat faalangst in kan houden, en ik zal de kinderen hierbij betrekken. Ook gaan we langzaam beginnen aan de eerste opdracht. We sluiten af op een vrolijke manier!

2e bijeenkomst

Wat gezellig dat iedereen er weer is, we gaan deze keer ook weer een leuke opdracht samendoen. Eerst bespreken we of er al kinderen zijn die verandering merken na de eerste bijeenkomst. Wat is er veranderd, en hoe kan je ervoor zorgen dat het zo blijft. Daarna gaan we beginnen met de tweede opdracht. Er is altijd ruimte voor vragen van de kinderen en ik zal tussendoor ook informatie geven over faalangst en omgaan met emoties.

3e bijeenkomst

Tijdens deze bijeenkomst starten we met de vraag of er al veranderingen zijn, hoe merk je dat? Hoe uit zich dat? Daarna gaan we de laatste opdracht maken en sluiten we de training af.

Je krijgt een mapje met daarin de opdracht van die week die we besproken hebben, ook zal ik een algemeen verslag maken over dat uur. Op deze manier kunnen de ouders een beetje mee gluren wat er tijdens de training besproken is. Uiteraard vraag ik hiervoor toestemming aan de kinderen. Het is ook fijn als je de opdracht thuis nog even kan bespreken of even terug te lezen als je bijvoorbeeld wilt oefenen.

Samenvatting

De training is laagdrempelig, geen moeilijke opdrachten maar wel resultaatgericht. Doordat je allemaal last hebt van de faalangst kun je ook weer wat opsteken van je mede training genootjes. De insteek is altijd positief en de sfeer gezellig!

Geef je nu op via info@ziezo-kindercoach.nl of via het contactformulier